Få vores nyheder på mail

Nyt samarbejde: SAP og NNIT udvikler fælles løsninger til identifikation af lægemidler

Pressemeddelelse   •   Okt 05, 2016 08:36 CEST

København, 5. oktober, 2016 – NNIT, førende leverandør af it services og konsulentydelser meddeler, at man har indgået et verdensomspændende samarbejde med verdens førende leverandør af applikations-software, SAP SE.

NNIT og SAP, som i forvejen har samarbejdet gennem de seneste ti år, skal fremover markedsføre løsninger, som vil gøre det muligt for medicinalindustrien at overholde ny lovgivning om identifikation af lægemidler (IDMP).

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) implementerer fem nye standarder fra den internationale organisation for standardisering (ISO), som påbyder lægemiddelvirksomheder at indgive data om lægemidler i overensstemmelse med fælles, globale formater og terminologier. Det overordnede mål med disse nye regler fra EMA er at forbedre patientsikkerheden generelt.

For at hjælpe lægemiddelindustrien med at imødekomme disse nye regulatoriske krav vil NNIT introducere skræddersyede, innovative løsninger, der sikrer, at de nye regler om identifikation af lægemidler efterleves inden for de tidsrammer, myndighederne har udstukket.

Rasmus Nelund, Vice President for Life Sciences, NNIT, forklarer:

“P.t. er der behov for løsninger, som er tilpasset det regulatoriske miljø omkring den globale lægemiddelindustri. NNIT arbejder ligesom SAP meget dedikeret på dette område, og vores stærke arv gør os i stand til at levere fuldt ud integrerede it-løsninger, der følger lægemidlerne gennem hele deres livscyklus, fra forskning til patient.”

SAP er verdens førende leverandør af virksomhedssoftware og hjælper virksomheder med bedre forretningsstyring gennem støtte til processer for datahåndtering og konsolidering, tekstanalyse, arbejdsgange til godkendelser samt informationsudveksling.

NNIT tilbyder væg-til-væg it-service inklusiv infrastruktur, arkitektur, design, udvikling, implementering, vedligeholdelse af applikationer, support og hosting.

Niek Hulsmeijer, Head of channel & partners hos SAP Danmark A/S, siger om samarbejdet:

“NNIT og SAP har gennem mere end ti år skabt værdi for vores fælles kunder gennem implementering af SAPs virksomhedsapplikationer, herunder vores avancerede løsninger til sporing af lægemidler. Gennem samarbejdet på IDMP kombinerer vi den stærke SAP HANA platform med NNIT’s regulatoriske ekspertise og stærke arv inden for it-outsourcing til lægemiddelindustrien.”

Yderligere oplysninger

Helga Heyn, NNIT Communications, +45 30 77 81 41, hhey@nnit.com

NNIT A/S er en af Danmarks førende leverandører af it-services og rådgivning. NNIT A/S leverer en bred vifte af it-services og -løsninger til sine kunder, primært inden for life sciences-sektoren i Danmark og internationalt samt til kunder inden for kundegrupperne public, enterprise og finans i Danmark. NNIT A/S har flere end 2.600 medarbejdere globalt.