Få vores nyheder på mail

NNIT undersøger potentiale for børsnotering

Pressemeddelelse   •   Jan 15, 2014 07:00 CET

NNIT oplyser, at selskabet er blevet anmodet af Novo Nordisk om at undersøge mulighederne for en børsnotering af selskabet på NASDAQ OMX Copenhagen.

NNIT’s bestyrelse igangsætter undersøgelsen af mulighederne for en potentiel børsnotering efter mange års solid vækst og indtjening i selskabet. Formålet med undersøgelsen er at afdække potentialet for en børsnotering af NNIT samt at vurdere, hvorvidt dette vil kunne styrke selskabets fortsatte udvikling og værdiskabelse. En beslutning om det fremtidige ejerskab af NNIT vil blive baseret på de nærmere undersøgelser.

”Novo Nordisk har som ejer set en særdeles tilfredsstillende udvikling i NNIT. Vi overvejer på denne baggrund, hvorvidt en ændring af ejerskabsstrukturen kan understøtte værdiskabelsen i NNIT og styrke selskabets markedsposition både i Danmark og internationalt”, udtaler bestyrelsesformand i NNIT og CFO i Novo Nordisk, Jesper Brandgaard.

NNIT’s administrerende direktør Per Kogut glæder sig over initieringen af undersøgelsen og siger: ”Det er en spændende proces for NNIT, som jeg ser frem til med stor entusiasme. Indtil videre fortsætter vi med fuld fokus på den daglige forretning og afventer med spænding, hvor de nærmere undersøgelser af børspotentialet for NNIT vil føre selskabet hen”.

Ny CFO i NNIT
For at sikre at undersøgelsen af NNIT’s børspotentiale forløber optimalt, har NNIT’s bestyrelse valgt at ansætte Carsten Krogsgaard Thomsen som CFO i NNIT med reference til den administrerende direktør Per Kogut.

Direktionen i NNIT vil herefter bestå af administrerende direktør Per Kogut, it-driftsdirektør Jess Julin Ibsen og CFO Carsten Krogsgaard Thomsen.

Om ansættelsen udtaler Jesper Brandgaard: ”Carsten Krogsgaard Thomsen kommer med mange års erfaring som CFO i DONG Energy og som næstformand i NNIT’s bestyrelse. Det betyder, at Carsten både har erfaring med at undersøge mulighederne for en børsnotering og et dybt kendskab til NNIT’s virksomhed. Dermed bidrager Carsten med afgørende kompetencer til virksomhedens udvikling”.

Selv udtaler Carsten Krogsgaard Thomsen: ”NNIT er i en rivende udvikling og har en stærk position for yderligere vækst. At tiltræde som CFO og bidrage til undersøgelsen af NNIT’s børspotentiale ser jeg som en attraktiv mulighed, og jeg glæder mig til at indtræde i direktionen for en velfunderet virksomhed, der fokuserer på stabilitet, kvalitet og sikkerhed som fundament for forretningen.”

Carsten Krogsgaard Thomsen tiltræder med umiddelbar virkning.

NNIT’s hidtidige CFO, Søren Bech Justesen, har i denne forbindelse meddelt, at han ønsker at fratræde sin stilling som Corporate Vice President i selskabet per 28. februar 2014 efter at have afsluttet udarbejdelsen af NNIT’s årsregnskab for 2013.

NNIT’s udvikling
NNIT blev i 1998 formelt udskilt fra Novo Nordisk A/S som et selvstændigt aktieselskab og med Novo Nordisk A/S som 100 % ejer.  Siden da har NNIT kontinuerligt leveret organisk vækst i både omsætning og overskudsgrad, der har været væsentlig højere end it-servicemarkedet generelt.

NNIT er i dag en international it-serviceleverandør, der rådgiver om, udvikler, implementerer og drifter it-løsninger og dermed understøtter virksomheders langsigtede forretningsmål og den daglige drift. NNIT har flere end 2.200 medarbejdere og omsatte i 2013 for cirka 2,2 milliarder kroner.

Gennem NNIT’s virksomhed som it-serviceleverandør med særlig vægt på it-løsninger og it-outsourcing har NNIT gennem en længere årrække dels opbygget en stærk dansk kundebase med mange nye kunder samt opbygget en større international kundebase af farmaceutiske virksomheder baseret på NNIT’s specialiserede kompetencer inden for Life Science-området. Omsætningen udenfor Novo Nordisk gruppen har således været støt stigende og forventes i 2014 at være på niveau med omsætningen inden for Novo Nordisk gruppen.

NNIT har løbende udbygget en international sourcing platform med global sourcing centre i Kina, Filippinerne og Tjekkiet. Antallet af medarbejdere i disse global sourcing centre udgør i dag cirka 30 % af det samlede antal medarbejdere i NNIT. Resultatet har været en stigende internationalisering samt it-services, som til stadighed kan konkurrere på både kvalitet og pris.

Find mere information om NNIT på www.nnit.com
 
Yderligere information

NNIT
Per Kogut, administrerende direktør: +45 3075 3500, peko@nnit.com
 
Carsten Krogsgaard Thomsen, CFO: +45 9955 9515

Robert Neimanas, kommunikationschef: +45 3079 7480, rbnm@nnit.com
 
Novo Nordisk
Mike Rulis, kommunikationschef +45 4442 3573, mike@novonordisk.com

NNIT er en international it-serviceleverandør, der rådgiver om, udvikler, implementerer og drifter it-løsninger til regulerede brancher. Vi skaber værdi for private og offentlige virksomheder ved at tage ansvar for deres it, som var det vores egen. Dermed understøtter vi både deres forretningsmål og deres daglige drift. NNIT er ejet af Novo Nordisk A/S, har flere end 2.300 medarbejdere, og i 2013 omsatte vi for 2,2 mia. kr. www.nnit.com