Få vores nyheder på mail

Coop indgår it-driftsaftale med NNIT

Pressemeddelelse   •   Maj 28, 2013 07:00 CEST

Coop Danmark A/S og NNIT A/S har netop underskrevet en ny it-driftsaftale, der giver NNIT ansvaret for den fremtidige drift af Coops SAP-platform. Aftalen løber over de næste fem år og har en værdi af et tocifret millionbeløb.

Med den nye aftale bliver NNIT en væsentlig leverandør til Coop IT og støtte til ”sCoop”, Coops nye SAP-program, der samtidig er en af Danmarks største ERP-implementeringer. Programmet er ét af mange initiativer i Coops 2015-strategi og skal optimere og simplificere forretningsprocesser og it-systemer for at gøre Coops arbejdsgange mere effektive.

”Vi har indgået aftale med NNIT efter en udbudsproces, hvor seks it-leverandører var udvalgt til at afgive tilbud. Efter en afsluttende runde med flere egnede leverandører faldt valget faldt på NNIT, som kunne tilbyde det bedste indhold af kvalitet og pris samt deres indgående kendskab til og erfaring med implementering og drift af forretningskritiske SAP-systemer, som er væsentlige parametre for Coop. Jeg ser frem til samarbejdet, og vi forventer meget af NNIT”, siger CIO René Munk-Nissen, Coop.

Hos NNIT glæder selskabets administrerende direktør, Per Kogut, sig også over aftalen med Coop:

”Det er en betydelig anerkendelse for NNIT, at Coop har betroet os denne kerneopgave, og vi har stor respekt for opgaven med at sikre høj kvalitet, sikkerhed og stabilitet i it-driften hos Coop. Vi ser frem til et tæt og intensivt samarbejde, hvor vi sammen med Coops folk kan bidrage til en succesfuld implementering af SAP, som gør en reel, positiv forskel for Coops forretning.  Vi er stolte af, at Coop valgte os, og vi ser det som endnu et bevis på vores evne til at implementere og drifte forretningskritiske it-systemer for Danmarks førende virksomheder,” siger CEO Per Kogut, NNIT.

Fakta om aftalen mellem Coop og NNIT
Aftalen indebærer, at NNIT skal levere it-infrastrukturen til Coops nye SAP-sys-temer samt varetage driften og supporten af den tekniske del af SAP-systemerne (SAP Basis) til Coop.

For yderligere oplysninger kontakt
CIO, Coop, René Munk-Nissen
Telefon: 52 21 25 00
E-mail: rene.munk-nissen@coop.dk
 
Salgsdirektør, NNIT, Michael Bjerregaard 
Telefon: 30 79 87 02
E-mail: mihb@nnit.com

Om Coop
Coop Danmark-koncernen er Danmarks førende udbyder af dagligvarer. Coop driver butikskæderne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, LokalBrugsen, Fakta og Irma samt Coop.dk. Coop Danmark A/S er ejet af FDB. Sammen med brugsforeningerne har Coop en samlet omsætning på ca. 50 milliarder kr. i 1.200 butikker over hele Danmark.

NNIT er en international it-serviceleverandør, der rådgiver om, udvikler, implementerer og drifter it-løsninger. Vi skaber værdi for private og offentlige virksomheder ved at tage ansvar for deres it, som var det vores egen. Dermed understøtter vi både deres forretningsmål og deres daglige drift. NNIT er ejet af Novo Nordisk A/S, vi har flere end 2.000 medarbejdere, og i 2012 omsatte vi for 2 mia. kr.