Få vores nyheder på mail

NNIT og FastPassCorp samarbejder om kundeservice

Nyhed   •   Aug 02, 2016 12:29 CEST

NNIT forbedrer løbende den samlede kundeservice og brugeroplevelse for sine kunder i ind- og udland. Da en større andel af henvendelser fra brugerne udspringer af problemer med passwords, ønsker NNIT at stille en effektiv selvbetjeningsløsning til rådighed for sine kunder.

NNIT har valgt FastPass, fordi den kan anvendes på tværs af NNITs kunder og deres forskellige krav og tekniske opsætning.

For FastPassCorp er det en meget vigtig ordre, der bekræfter satsningen på at udvikle og udbrede FastPass MSP til store internationale MSP og outsourcing firmaer som NNIT.

Mads Jakobsen, Associate Vice President NNIT, udtaler: Vi søger hele tiden at forbedre vores service. Det er vigtigt for os at kunne levere moderne og enkle løsninger, som kan hjælpe kunderne med at effektivisere deres hverdag. Samarbejdet med FastPassCorp er endnu et skridt i den retning.

CEO Finn Jensen FastPassCorp : Vi er stolte over den tillid NNIT viser os, og ser frem til at støtte NNIT med at udbrede password selvbetjening til NNIT’s kunder.

NNIT A/S er en af Danmarks førende leverandører af it-services og rådgivning. NNIT A/S leverer en bred vifte af it-services og -løsninger til sine kunder, primært inden for life sciences-sektoren i Danmark og internationalt samt til kunder inden for kundegrupperne public, enterprise og finans i Danmark. NNIT A/S havde pr. 31. marts 2016 2.573 medarbejdere. For yderligere oplysninger henvises til www.nnit.com